Druhý bod pro Rytíře. Šubertův gól přisoudil extra bod po základní hrací době FBC

27. září 2024, Michal Dannhofer

Soutěžní utkání číslo 2 pro Rytíře z Vítkovic přineslo druhou superligovou porážku, tentokráte na hřišti rivala z FBC Ostrava. Pozitivním výstupem z utkání ale může být, že Vítkovicím se povedlo otočit průběh zápasu a v závěru vést, ačkoliv nakonec berou znovu pouze jediný bod.

Ostravské derby je vždy specifickým zápasem a ve čtvrtek to v prostředí ČPP Arény umocnily ještě televizní kamery, které utkání snímaly pro nově vzniklou SPORTY TV.

Skóre zápasu, který se jinak vyvíjel poměrně defenzivně, otevřel v čase 16:16 Štěpán Kaleta, kterému přihrál finský expres Valtteri Molkka, pro něhož to byl první superligový bod na své české štaci.

Hned po pěti sekundách ale srovnal Pobořil a utkání se vrátilo ke svému poměrně defenzivnímu pojetí. Na další branku se čekalo téměř dvacet minut, ve 36. minutě využil vyloučení Fukaly.

Ve třetí třetině se zdálo, že Vítkovice našly recept na osobní obranu soupeře a ve 49. minutě vyrovnal matador Hubálek, za tři minuty poté pak Palčinský po Hubálkově pasu otočil na 3:2 pro Vítkovice.

FBC se povedlo vyrovnat při power play, v čase 58:31 se prosadil Markkula a šlo se do prodloužení. To trvalo přesně 119 sekund, než jej ukončil Šubert, který využil přečíslení.

Vítkovice tak ani ve druhém zápase nedokázaly bodovat naplno, potěšující ale může být výkon gólmana Adama Kohúta, který si při svém debutu zapsal 12 úspěšných zákroků.